Skip to main content

FAMILIE MEDIATION

Een scheiding wordt vaak als een onzekere periode ervaren. Je moet wennen aan een nieuwe situatie en er is veel om over na te denken.  Hoe kan ik de scheiding regelen? Kan ik in het huis blijven wonen? Bij wie blijven de kinderen? 

Het liefst wil je in goed overleg uit elkaar. Maar in een emotionele periode is het niet makkelijk samen te praten over de beëindiging van jullie relatie en afspraken te maken over de toekomst. Wil je voorkomen dat jullie scheiding eindigt in een juridisch gevecht, dan is het goed om ons in te schakelen.

Samen met jullie bekijken we wat jullie behoeften zijn en welke beschikbare middelen er zijn om jullie wensen zo veel mogelijk te kunnen realiseren. Als jullie een of meer kinderen hebben, gaan wij na wat jullie als ouder belangrijk vinden. Jullie afspraken leggen we vast in een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan. 

Ook als er andere conflicten spelen in de familiaire of relationele sfeer of wanneer er zijn problemen bij de verdeling van een erfenis kunnen jullie bij ons terecht.

APK OUDERSCHAPSPLAN

Het is goed de afspraken in jullie ouderschapsplan regelmatig te evalueren. Zijn de omstandigheden nog hetzelfde? Wat is de behoefte van de kinderen nu zij ouder worden? Houden beide ouders zich aan de afspraken? Kleine verbeterpunten leiden vaak tot irritaties die tot grotere problemen kunnen leiden als je er niet over in gesprek gaat.

Daarom bieden wij jullie een APK aan om onder begeleiding van ons hierover in gesprek te gaan. Jullie kunnen jullie wensen kenbaar maken en samen op zoek gaan naar een oplossing. Nieuwe of aangepaste afspraken kunnen jullie desgewenst direct vastleggen.

MEER INFORMATIE?

Neem contact op! 

BEL 06-46424400 


ALLEEN MET HET HART KUN JE GOED ZIEN, HET WEZENLIJKE IS VOOR DE OGEN ONZICHTBAAR.

Antoine De Saint-Exupéry – (De Kleine Prins)